Városi méhészet nyílik Budapesten

városi méhMagyarország első városi méhészete nyílik augusztus 22-én a budapesti Hősök terén, a Műcsarnok hátsó teraszán. Az Új Múzeum Méheknek elnevezésű szokatlan kulturális tér három makettszerű termébe a méhek berepülhetnek, a látogatók pedig kívülről nézhetik meg a rendhagyó kiállításokat, megismerkedhetnek a méhek életével és a közösségi mézet is megkóstolhatják.

A múzeum a méhtársadalom működését kutatja, valamint a méhek és az emberi társadalom összefüggéseire hívja fel a figyelmet – közölték a szervezők csütörtökön az MTI-vel.
A múzeum szeptember 30-ig látogatható csütörtöktől vasárnapig 14 és 18 óra között. Az érdeklődőket magyar és idegen nyelvű tárlatvezetésekkel, valamint beszélgetésekkel, koncertekkel, filmvetítésekkel és családi programokkal várják. A tárlatvezetésekre a korlátozott létszám miatt előzetes bejelentkezés ajánlott. A részletes programokról a városi méhészet blogján lehet tájékozódni.

Az alapötlet a frankfurti székhelyű finger művészcsoporttól származik, amelynek tagjai – Florian Haas és Andreas Wolf – az elmúlt években Németország több nagyvárosában alakítottak ki közösségi méhészeteket és indítottak el úgynevezett vegyes méhészcsoportokat.

A budapesti kísérlet július elején kezdődött csaknem 40 különböző korú, hátterű és élethelyzetű érdeklődő bevonásával. A csoport tagjai Tornyossy Csaba okleveles méhész vezetésével és az Országos Magyar Méhészeti Egyesület szakmai támogatásával a nyáron a méhészkedés és a mézkészítés alapjaiba nyerhettek betekintést és közösen gondozzák az állatkákat.

Forrás: MTI

Ha tetszik, oszd meg másokkal! Twitter | StumbleUpon | Facebook | eMail | LinkedIn
A bejegyzés kategóriája: kutatás, pályázat
Kiemelt szavak: , , , , , .
Közvetlen link.