Ezen az oldalon az általunk is ismert és nyilvánosan publikált tudományos hivatkozásokat tesszük közzé, melyek a bio élelmiszerek előnyös tulajdonságaira szolgálnak vitathatatlan bizonyítékul.
A bio élelmiszer vegyszermentes:
- A Tanács 2007. június 28-i 834/2007/EK rendelete az ökológiai termelésről és az ökológiai termékek címkézéséről és a2092/91/EGK rendelet hatályon kívül helyezéséről.
- A Bizottság 2008. szeptember 5-i 889/2008/EK rendelete az ökológiai termelés, a címkézés és az ellenőrzés tekintetében az ökológiai termelésről és az ökológiai termékek címkézéséről szóló 834/2007/EK rendelet részletes végrehajtási szabályainak megállapításáról.
- 79/2009. (VI. 30.) FVM rendelet
- PAN Europe Sajtóközlemény 2008.03.26. 40 féle EU bort vizsgáltak, mindben találtak szermaradványokat. A hozzá tartozó kutatás háttere és a bor szermaradvány kutatás eredményei
- 123 vizsgált csemegeszőlőből 1 kapott ajánlott minősítését: Pesticides in Table Grapes 24/11/08. És a kutatás részletes eredményei.
- Néhány zöldbabfajta teljesítménye bio és konvencionális termesztés esetén a Nyíregyházi Kutató Központban
A bio élelmiszer beltartalmi értékei jobbak:
- Györéné Kis, Gy., Csúrné Varga, A., Lugasi, A. (2006): Az ökológiai és konvencionális termesztésből származó kultúrnövények beltartalmának, táplálkozási értékének összehasonlítása. Orvosi Hetilap, Vol. 147, Nr. 43, 2081-2090.
- Weibel, F.P., Treutter, D., Graf, U. & Häseli, A. (2004):Geschmack- und gesundheitsrelevante Qualität von ökologischangbauten Äpfeln: Eine 3-jährige Feldvergleichsstudie mitstandard- und ganzheitlichen Untersuchungsmethoden.
- Lévite D., Adrian M. & Tamm L. (2000): Preliminary Results onContents of Resveratrol in Wine of Organic and Conventional Vineyards. Proceedings 6th International Congress on Organic Viticulture, Basel, Switzerland, 25 to 26. August 2000, S. 256-257.
- Bio és konvencionális gyümölcs- és zöldséglevek ásványianyag-tartalma
- Az OÉTI 2009-es ajánlása a bioélelmiszer fogyasztására
A bio élelmiszerek minősége jobb:
Ha tetszik, oszd meg másokkal! Twitter | StumbleUpon | Facebook | eMail | LinkedIn