Általános szabály, hogy a terményt tiszta, penészedés mentes helyen tároljuk és időnként nézzük át nem indult-e penészedésnek, rohadásnak. Különösen igaz ez a bioalmára amit 2-3 hetente át kell nézni.
Ha biosütőtököt is szüreteltünk akkor kis szerencsével januárig is eltarthatjuk száraz, hűvös de fagytól védett helyen. A bioburgonya tárolásánál figyeljünk oda, hogy ne legyen penészes, rohadt gumó a halomban és a 10-12 fokos hőmérséklet a legideálisabb számára. Ha nincs pincénk a vízóra akna is megteszi.
A biovöröshagyma akkor alkalmas tárolásra, ha a nyaka zárt és a takaró levelek szárazak. Fagytól védett helyen kell tárolni.
A biofokhagyma könnyen tárolható, ha ép, egészséges. Füzérbe vagy csokorba kötve a kamrában hónapokig elmarad. A bioalma tárolása körülményes, 1-2 fokos hőmérsékletű és 85-90 %-os páratartalmú, jól szellőztethető helyiség az optimális számára. Ilyen szinte sehol nincs de ha lehet közelítsünk hozzá.
A biosárgarépa, a biopetrezselyemgyökér, a téli bioretek, a biotorma vagyis a biogyökérzöldségek tárolására legalkalmasabb helyiség a pince. Friss, nyirkos homokot kell egy ládában vagy a földön kiteríteni és erre rakni egy sor biozöldséget oly módon, hogy a koronájuk (ahol a levelek voltak) befelé nézzenek.
A betárolt biozöldséget időnként át kell válogatni. A pincét olykor szellőztetni szükséges. A bio feketegyökér, a biopasztinák és a biopóréhagyma a földben is károsodás nélkül áttelel, legfeljebb nagyon hideg télen egy réteg komposzttal kell védeni a fagytól.
Visszajelzés: Havas-tanya
Visszajelzés: Februári gazdanaptárHavas-tanya