Szürkemarhát tartanak és helyben olajat préselnek

Márciustól 76 közmunkás dolgozik Zsadányban – nyilatkozta lapunknak Dudás Árpád polgármester.

– Januárban 36-an már korábban megkezdték a munkát, illetve áprilisban további tizenöten csatlakoztak be a programokba. Emellett további állami tulajdonban lévő társulatok is foglalkoztatnak közel ötven zsadányit.
– A legjelentősebb a mezőgazdasági program, amiben ötvenegyen vesznek részt. A kertészeti növénytermesztésben megtermelt zöldségek és gyümölcsök a konyhára, a Fancsikapusztán tenyésztett szürkemarhák pedig a vágópont után szintén a közétkeztetésbe kerülnek – folytatta Zsadány polgármestere. Hogy tojás is legyen a konyhán, tyúkokat is tartanak. Egy napraforgóolaj-prést is beszereznek, az önkormányzati termőföldeken termelt napraforgót helyben dolgozzák fel.

Dudás Árpád elmondta, hogy a téli értékteremtő munka során ruhát varrtak, drótot fontak, betonoszlopokat készítettek a közmunkások. A külterületi földutakat is rendbe teszik, a szétszórt hulladékot is összeszedik. Az erdőgazdálkodási programban is részt vesz a község, mivel tölgyfa- és energiafűz-erdővel is rendelkezik. Az áprilistól induló foglalkoztatás során pedig a belterületi szakaszokat teszik rendbe.

(Forrás: BeOl.hu)

Ha tetszik, oszd meg másokkal! Twitter | StumbleUpon | Facebook | eMail | LinkedIn
A bejegyzés kategóriája: fenttarthatóság, hírek, hivatalos, önellátó gazdaság
Kiemelt szavak: , , , , , , , .
Közvetlen link.