Műholdal is figyelnek

A mexikói kormány bejelentette, hogy ez évtől műholdat használ az ország mezőgazdasági és halászati termelésének állandó és egyre pontosabb megfigyelésére. A műholdat Indiából lövik fel.

A termés és halászat nyomonkövetése az ország Mezőgazdasági és Halászati Információs Szolgálatának (SIAP) feladata lesz. Munkájukat az Astrium francia vállalat segíti, amely az éghajlatról, a talajról, a tengerekről és a haszonnövények elhelyezkedéséről adatokat szolgáltató műholdat juttatja majd Föld körüli pályára.

A SPOT 6 műholdat az indiai Satish Dhawan Űrközpontban készítik fel a szeptemberre tervezett kilövéshez, de Mexikó két másik műholdról, a SPOT 4-től és a SPOT 5-től is kap majd adatokat a közeli napokban átadandó új földi állomásra. A nagy felbontású műholdas leképezés azt is lehetővé teszi, hogy Mexikó meg tudja figyelni az előre nem látott időjárási és éghajlati változások mezőgazdaságot érintő hatásait. Az új rendszer 2023-ig garantálja a műholdas megfigyelést. A SIAP díjmentesen továbbítja az adatokat a kormányzat mindhárom szintjének (szövetségi, állami és helyi) és a nem magán kutatóközpontoknak.

Forrás: www.wespeaknews.com/world

Ha tetszik, oszd meg másokkal! Twitter | StumbleUpon | Facebook | eMail | LinkedIn
A bejegyzés kategóriája: Egyéb, hírek
Kiemelt szavak: , .
Közvetlen link.