Milyen további értékesítési lehetőségei vannak a kistermelőnek? Mit jelent a falusi vendégasztal kifejezés?

falusi vendégasztalA kistermelő a vevő kérésére a régión belül vagy a gazdaság helyétől  légvonalban számítva a  Magyar  Köztársaság  területén  legfeljebb  40  km  távolságon  belül  házhozszállítással  is értékesítheti élelmiszereit, a piaci értékesítésre vonatkozó területi szabályok betartásával. 

A  falusi  vendégasztal  szolgáltatás  keretein  belül  a  kistermelő  a  gazdaságába  látogató turistákat  házi  élelmiszerekkel,  családias  és  közvetlen  környezetben  láthatja  vendégül. Tartalmilag  ugyanezt  az  ételkészítési  szolgáltatást  a  gazdaság  helye  szerinti településen helyi rendezvény keretében is végezheti a kistermelő.

A VM Tájékoztató a kistermelők élelmiszer-előállítással kapcsolatos lehetőségeiről című kiadványa a kistermelői tevékenységet végző gazdákra vonatkozó jogszabályokat mutatja be azzal a céllal, hogy segítse a kistermelői élelmiszer-termelés, -előállítás és -értékesítés feltételeiről szóló 52/2010 (IV. 30.) FVM rendelet értelmezését és gyakorlati alkalmazását. Ez a tájékoztatás a 2013 évi második kiadás alapján készült.
Ha tetszik, oszd meg másokkal! Twitter | StumbleUpon | Facebook | eMail | LinkedIn
A bejegyzés kategóriája: hivatalos, kistermelő, kistermelői tájékoztató
Kiemelt szavak: , , , .
Közvetlen link.