Milyen okmányokat kötelező, illetve ajánlott kistermelőnek az árusítás helyszínén tárolni?

  1. Kötelező  az  árusítás  helyszínén  tartani  (eredetiben  vagy  másolatban)  a  termék előállításáról és az értékesítéséről vezetett nyilvántartást.
  2. Kötelező  az  állati  eredetű  termékek  értékesítéséhez  az  árusítás  helyszínén  tartani  a hatósági  állatorvosi  bizonyítványt,  vagy  annak  a  hatósági  vagy  jogosult  állatorvos  által hitelesített másolatát.
  3. Kötelező vágott állat értékesítése esetén az értékesítés helyszínén tárolni a hússzállítási igazolást.
  4. Ajánlott  az  árusítás  helyszínén  tartani  a  jegyzőtől,  illetve  az  járási  hivataltól  érkezett igazolást a nyilvántartásba vételről és a regisztrációs számról.
  5. Ajánlott az árusítás helyszínén tartani  az  orvos által kiadott egészségügyi nyilatkozatot is,  ugyanis  az  élelmiszer  előállításával  és  forgalmazásával  csak olyan  személy foglalkozhat, aki orvosi igazolással bizonyítani tudja megfelelő egészségi állapotát  (ez az orvosi igazolás nem egyenlő az egészségügyi kiskönyvvel).
A VM Tájékoztató a kistermelők élelmiszer-előállítással kapcsolatos lehetőségeiről című kiadványa a kistermelői tevékenységet végző gazdákra vonatkozó jogszabályokat mutatja be azzal a céllal, hogy segítse a kistermelői élelmiszer-termelés, -előállítás és -értékesítés feltételeiről szóló 52/2010 (IV. 30.) FVM rendelet értelmezését és gyakorlati alkalmazását. Ez a tájékoztatás a 2013 évi második kiadás alapján készült.
Ha tetszik, oszd meg másokkal! Twitter | StumbleUpon | Facebook | eMail | LinkedIn
A bejegyzés kategóriája: hivatalos, kistermelő, kistermelői tájékoztató
Kiemelt szavak: , , , , , , , .
Közvetlen link.