Milyen feltételek esetén nincs szükség hússzálítási igazolásra a kistermelőnek?

Baromfi  és  nyúlfélék  esetében,  amennyiben  a  heti  vágási  szám  nem  haladja  meg  a kistermelői  maximum  heti  mennyiségek  25%-át  és  a  kistermelő  a  gazdaság  helye szerinti  településen  közvetlenül  értékesít  a  végső  fogyasztó  részére,  nem  kötelező húsvizsgálatot végeztetnie. Ebben az esetben is szükséges azonban a hatósági vagy jogosult állatorvost a vágás időpontjáról tájékoztatnia.
A levágott állatok húsának vizsgálata ebben az esetben az értékesítés helyszínén történik.

A VM Tájékoztató a kistermelők élelmiszer-előállítással kapcsolatos lehetőségeiről című kiadványa a kistermelői tevékenységet végző gazdákra vonatkozó jogszabályokat mutatja be azzal a céllal, hogy segítse a kistermelői élelmiszer-termelés, -előállítás és -értékesítés feltételeiről szóló 52/2010 (IV. 30.) FVM rendelet értelmezését és gyakorlati alkalmazását. Ez a tájékoztatás a 2013 évi második kiadás alapján készült.
Ha tetszik, oszd meg másokkal! Twitter | StumbleUpon | Facebook | eMail | LinkedIn
A bejegyzés kategóriája: hivatalos, kistermelő, kistermelői tájékoztató
Kiemelt szavak: , , , .
Közvetlen link.