Milyen ételeket kínálhat fel a kistermelő a falusi vendégasztal szolgáltatás keretében?

falusi vendégasztalA kistermelő az általa megtermelt vagy előállított, és  –  kiegészítő alapanyagként  –  vásárolt élelmiszer,  valamint  más  kistermelőtől  vásárolt  késztermék  felhasználásával  falusi vendégasztalt  üzemeltethet.  A  termelési,  előállítási  és  értékesítési  mennyiségek  nem haladhatják meg az 1. melléklet A. részében meghatározott mennyiségeket.A  kistermelő  falusi  vendégasztal  keretében csak a hatósági  állatorvosi igazolással  rendelkező  állományából  származó  sertés,  30  hónaposnál  nem  idősebb szarvasmarha,  továbbá  18  hónaposnál  nem  idősebb  birka  vagy  kecske  húsából  készített ételeket is felszolgálhat a saját gazdaságába ellátogató vendégeknek.

A VM Tájékoztató a kistermelők élelmiszer-előállítással kapcsolatos lehetőségeiről című kiadványa a kistermelői tevékenységet végző gazdákra vonatkozó jogszabályokat mutatja be azzal a céllal, hogy segítse a kistermelői élelmiszer-termelés, -előállítás és -értékesítés feltételeiről szóló 52/2010 (IV. 30.) FVM rendelet értelmezését és gyakorlati alkalmazását. Ez a tájékoztatás a 2013 évi második kiadás alapján készült.
Ha tetszik, oszd meg másokkal! Twitter | StumbleUpon | Facebook | eMail | LinkedIn
A bejegyzés kategóriája: hivatalos, kistermelő, kistermelői tájékoztató
Kiemelt szavak: , , , .
Közvetlen link.