Mikor van szükség hússzálítási igazolásra?

A  kistermelő  a  gazdaságában  nevelt  és  tulajdonában  lévő  baromfit  és  nyúlfélét  a  tartás  helyén  levághatja.  A  vágás  előtti  állományszintű,  valamint  a  vágás  utáni  húsvizsgálatot  a hatósági  vagy  az  erre  jogosult  állatorvos  végzi  el  és  állítja  ki  a  forgalomba  hozatalhoz szükséges hússzállítási igazolást.
kis  mennyiségű  és  közvetlen  értékesítés  kivételt  képez  a  vágás  helyszínén végzett  húsvizsgálat  alól, azonban kiskereskedelmi vagy vendéglátó létesítmény részére  csak  és  kizárólag  az  előírt  húsvizsgálaton  átesett  és  erről  igazolással  rendelkező  baromfi- és nyúlhús értékesíthető.
A  kistermelő  a  gazdaságában  nevelt,  tulajdonában  lévő  sertést,  juhot,  kecskét,  szarvasmarhát,  struccot  és  emut  engedélyezett  vágóhídon  vágathatja  le.  Ilyenkor  az  állatorvos a helyszínen végzi el a húsvizsgálatot és állítja ki a hússzállítási igazolást.  A  kistermelő  köteles  a  húsvizsgálatot  igazoló  hússzállítási  igazolásokat  2  éven  keresztül
megőrizni.

A VM Tájékoztató a kistermelők élelmiszer-előállítással kapcsolatos lehetőségeiről című kiadványa a kistermelői tevékenységet végző gazdákra vonatkozó jogszabályokat mutatja be azzal a céllal, hogy segítse a kistermelői élelmiszer-termelés, -előállítás és -értékesítés feltételeiről szóló 52/2010 (IV. 30.) FVM rendelet értelmezését és gyakorlati alkalmazását. Ez a tájékoztatás a 2013 évi második kiadás alapján készült.
Ha tetszik, oszd meg másokkal! Twitter | StumbleUpon | Facebook | eMail | LinkedIn
A bejegyzés kategóriája: hivatalos, kistermelő, kistermelői tájékoztató
Kiemelt szavak: , , , .
Közvetlen link.