Mikor van szükség hatósági állatorvosi bizonyítványra?

A kistermelő állati eredetű alap-  és feldolgozott terméket (tej, sajt, kolbász stb.) csak akkor
hozhat  forgalomba,  ha  azt  az  állatállományt,  amelyből  e  termékek  származnak  a  hatósági  állatorvos  átvizsgálta  és  a  hatósági  állatorvosi  bizonyítványt  kiállította.  A  bizonyítvány igazolja, hogy az állomány részt vett a kötelező mentesítési programokban, illetve mentes  gümőkortól és brucellózistól.

A VM Tájékoztató a kistermelők élelmiszer-előállítással kapcsolatos lehetőségeiről című kiadványa a kistermelői tevékenységet végző gazdákra vonatkozó jogszabályokat mutatja be azzal a céllal, hogy segítse a kistermelői élelmiszer-termelés, -előállítás és -értékesítés feltételeiről szóló 52/2010 (IV. 30.) FVM rendelet értelmezését és gyakorlati alkalmazását. Ez a tájékoztatás a 2013 évi második kiadás alapján készült.
Ha tetszik, oszd meg másokkal! Twitter | StumbleUpon | Facebook | eMail | LinkedIn
A bejegyzés kategóriája: hivatalos, kistermelő, kistermelői tájékoztató
Kiemelt szavak: , , , , .
Közvetlen link.