Mi a kistermelői adatlap lényege?

Az  adatlap  egy  olyan  dokumentum,  amelyet  a  kistermelő  az  alaptermékből  előállított  minden fajta élelmiszerről köteles elkészíteni és feltüntetni rajta a következő információkat:

  1. a kistermelő neve, címe,
  2. az élelmiszer-előállítás helye,
  3. az élelmiszer megnevezése,
  4. az összetevők csökkenő sorrendben való felsorolása,
  5. fogyaszthatósági időtartam, illetve minőségmegőrzési időtartam,
  6. tárolási hőmérséklet.

A  falusi  vendégasztal  szolgáltatás  keretében  előállított  élelmiszerekről  nem  kell adatlapot vezetni.

A VM Tájékoztató a kistermelők élelmiszer-előállítással kapcsolatos lehetőségeiről című kiadványa a kistermelői tevékenységet végző gazdákra vonatkozó jogszabályokat mutatja be azzal a céllal, hogy segítse a kistermelői élelmiszer-termelés, -előállítás és -értékesítés feltételeiről szóló 52/2010 (IV. 30.) FVM rendelet értelmezését és gyakorlati alkalmazását. Ez a tájékoztatás a 2013 évi második kiadás alapján készült.
Ha tetszik, oszd meg másokkal! Twitter | StumbleUpon | Facebook | eMail | LinkedIn
A bejegyzés kategóriája: hivatalos, kistermelő, kistermelői tájékoztató
Kiemelt szavak: , , , .
Közvetlen link.