Márciusi gazdanaptár

Biozöldségeskert: Februárban elkezdődött a munka, most viszont már gőzerővel biokertészkedhetünk.

Az olvadás és mostanában divatos “esős évszak” után kiszórhatunk némi szerves trágyát a kertbe, meg fogja hálálni. Fólia alá márciusban bármikor, enyhe időben a szabadba is vethető biocékla, bioborsó, biobokorbab. A biokaralábé és biokarfiol ebben a hónapban még igényli a fóliát, őket csak ide ültessük. Szabadba vethető a fejes biosaláta, biozöldhagyma, biobimbóskel, biosárgarépa, biopetrezselyem, hónapos bioretek. Bár ez utóbbi lehet, hogy igényelni fogja a takarást. Duggatható a biovöröshagyma és biofokhagyma, ültethető a bioburgonya, biocsicsóka. Ha februárban üvegházba vetettünk biospenótot és bioborsót, azt most ültessük ki.

Az áttelelt kártevők márciusban előbújnak, figyeljük, keressük őket, hogy még idejében gondoskodhassunk természetes ellenségeikről vagy az őket zavaró növényekről. Ebben nagy segítségünkre lehet a növénytársítás.

Ha nincs üvegházad vagy fóliád akkor még most is lehet csíráztatni.

Biogyümölcsös: Elvégezhetjük a biokörte, bioszilva, bioalma oldását.

Üvegház: Vessünk biopóréhagymát, fagyérzékeny egynyáriakat, fűszernövényeket és gyógynövényeket. Vethető a hidegházi termesztésre szánt biouborka, biopaprika, biopadlizsán és a fóliás termesztésű bioparadicsom. Ha szeretnénk korai káposztaféléket ültetni (fejes biokáposzta, biokelkáposzta, biokaralábé, biokarfiol,  biobrokkoli) akkor most kezdjük el a palántanevelést.

Ha tetszik, oszd meg másokkal! Twitter | StumbleUpon | Facebook | eMail | LinkedIn
A bejegyzés kategóriája: bioélelmiszer, biogazdaság, biogyümölcs, biozöldség, havas-tanya, ökológiai termesztés
Kiemelt szavak: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , .
Közvetlen link.