Ki ellenőrzi, hogy a kistermelő betartja-e a rá vonatkozó szabályokat? Milyen gyakran tartanak nála hatósági ellenőrzéseket?

A  nyilvántartott  kistermelőnél  az  élelmiszerhigiéniai  és  -biztonsági  követelmények tekintetében az élelmiszerlánc-felügyeleti hatóság  ellenőrei helyszíni szemlével és szükség esetén  mintavétellel  egybekötött  ellenőrzést  tarthatnak.  Az  ellenőrzés  gyakorisága nincs meghatározva, azt a kistermelő által végzett tevékenység kockázati mértéke határozza meg. Az  állati  eredetű  terméket  feldolgozó,  illetve  értékesítő  kistermelőnél  jellemzően  nagyobb gyakorisággal  kerül  sor  ellenőrzésre,  mint  azoknál,  akik  ilyen  jellegű  termékkel  nem foglalkoznak.

A VM Tájékoztató a kistermelők élelmiszer-előállítással kapcsolatos lehetőségeiről című kiadványa a kistermelői tevékenységet végző gazdákra vonatkozó jogszabályokat mutatja be azzal a céllal, hogy segítse a kistermelői élelmiszer-termelés, -előállítás és -értékesítés feltételeiről szóló 52/2010 (IV. 30.) FVM rendelet értelmezését és gyakorlati alkalmazását. Ez a tájékoztatás a 2013 évi második kiadás alapján készült.
Ha tetszik, oszd meg másokkal! Twitter | StumbleUpon | Facebook | eMail | LinkedIn
A bejegyzés kategóriája: hivatalos, kistermelő, kistermelői tájékoztató
Kiemelt szavak: , , , , .
Közvetlen link.