Helyi Termék Védjegyrendszer Kiskunmajsán

Kiskunmajsa Helyi Termék VédjegyViski József, a Vidékfejlesztési Minisztérium főosztályvezetője Helyi Termék Védjegy emblémákat adott át Kiskunmajsán, melyekkel a környékbeli tanyákon előállított termékek azonosíthatóak be.
A Kiskunmajsai Helyi Termék Védjegyrendszer népszerűsítését célzó projekt a Vidékfejlesztési Minisztérium 2012. évi Tanyafejlesztési Programjának köszönhetően valósulhatott meg.

A Tanyafejlesztési Program eddigi két éve során Kiskunmajsáról 12 nyertes pályázatot adtak be és összesen több mint 75 millió forint támogatást kaptak. 2011-ben az önkormányzat, valamint a kistérségi társulás, 2012-ben pedig 2 pályázattal az önkormányzat és további 8 tanyagazda nyert el támogatást.

A jelenlegi projekt a Program Tanyai termékek piacra jutásának segítésére megvalósult komplex fejlesztés második lépcsője. 2011-ben közel 50 millió forint támogatásból a kiskunmajsai helyi piac lefedését és infrastrukturális fejlesztését, továbbá a tanyai termékek védjegy- és minőségi tanúsítási rendszerének kialakítását, valamint gazdaképzést és gazdatanácsadást valósított meg az önkormányzat. 2012-ben a Kiskunmajsai Helyi Termék Védjegyrendszert, valamint a gazdaképzést fejlesztették tovább 4,5 millió forint pályázati támogatással.

A Vidékfejlesztési Minisztérium Tanyafejlesztési Programjában az elmúlt két év során 434 pályázat részesült pozitív támogatási döntésben, összesen 2,4 milliárd forint értékben. Ezen támogatások összesen mintegy 2,9 milliárd forintnyi fejlesztést hívtak életre Magyarország alföldi tanyás településein.

Forrás: VM Sajtóiroda

Ha tetszik, oszd meg másokkal! Twitter | StumbleUpon | Facebook | eMail | LinkedIn
A bejegyzés kategóriája: fenttarthatóság, hírek, hivatalos, pályázat
Kiemelt szavak: , , , , .
Közvetlen link.