Bűncselekmény lesz a GMO az oroszoknál

Cry1Ab fehérjét keresünk ami a MON 810 génmanipulált kukorica toxingénjének eredményeTörvényjavaslatot nyújtottak be az orosz parlamentben, amely terrorizmusnak minősít a génmódosított organizmusokkal kapcsolatos minden, egészségre káros tevékenységet.

A duma mezőgazdasági bizottsága törvényjavaslatot terjesztett elő, amely a terrorizmussal azonosan büntetne minden olyan, a genetikailag módosított organizmusokkal (GMO) kapcsolatos tevékenységet, amely “károsíthatja az egészséget vagy akár halált is okozhat”. Az ezért felelős termelők, eladók és szállítók is büntetőjogi eljárás alanyai lesznek.A törvényt kezdeményezők szerint viszont annak hatályát ki kell terjeszteni az állami és önkormányzati tisztviselőkre, a kormány által e tárgyban készített törvényjavaslatát ugyanis túlságosan gyengének tarják, mert az csak a vállalatokat és a kormánytisztviselőket vonná büntetőjogi felelősségre, a magánszemélyeket nem, azok ellen csak fegyelmi eljárást indítanának.

A törvény csak pénzbírsággal sújtaná mindazokat, akik eltitkolnának vagy meghamisítanának a GMO környezeti hatásaival kapcsolatos információkat.

Forrás: MTI

 

Ha tetszik, oszd meg másokkal! Twitter | StumbleUpon | Facebook | eMail | LinkedIn
A bejegyzés kategóriája: hírek
Kiemelt szavak: , .
Közvetlen link.