Biohagyma

Ezen az oldalon csak általánosságban beszélünk a biohagymákról, a legfontosabb fajtákról részletesen írunk.

A -biohagyma sajnos még nem de a- hagyma a magyar konyha leggyakoribb fűszere. Általában hideg- és szárazságtűrők, egy részük áttelelő, évelő. Jellemző rájuk a csípős íz, amely az allilszulfid vegyületektől származik. Hagymaillatúak. Jó részük baktériumölő hatású.

A biohagymák legnagyobb rajongója a hagymalégy, amelynek a bábja a talajban vészeli át a telet. A belőle kikelő légy pedig a a biohagymák levelének tövére petézik. A kikelő lárvák befúrják magukat a biohagymába és elkezdik felfalni majd áttérnek a következő biohagymára.

Hogy csak a kedvenceinket említsük:

  • Biofokhagyma
  • Biovöröshagyma
  • Bio lila hagyma
  • Biomedvehagyma
  • Bio metélőhagyma
Ha tetszik, oszd meg másokkal! Twitter | StumbleUpon | Facebook | eMail | LinkedIn

Biohagyma bejegyzéshez 2 hozzászólás

  1. Visszajelzés: Februári gazdanaptárHavas-tanya

  2. Visszajelzés: Márciusi gazdanaptáHavas-tanya

Elnézést, a hozzászólás ezen a részen nem engedélyezett.