Ezen az oldalon csak általánosságban beszélünk a biohagymákról, a legfontosabb fajtákról részletesen írunk.
A -biohagyma sajnos még nem de a- hagyma a magyar konyha leggyakoribb fűszere. Általában hideg- és szárazságtűrők, egy részük áttelelő, évelő. Jellemző rájuk a csípős íz, amely az allilszulfid vegyületektől származik. Hagymaillatúak. Jó részük baktériumölő hatású.
A biohagymák legnagyobb rajongója a hagymalégy, amelynek a bábja a talajban vészeli át a telet. A belőle kikelő légy pedig a a biohagymák levelének tövére petézik. A kikelő lárvák befúrják magukat a biohagymába és elkezdik felfalni majd áttérnek a következő biohagymára.
Hogy csak a kedvenceinket említsük:
- Biofokhagyma
- Biovöröshagyma
- Bio lila hagyma
- Biomedvehagyma
- Bio metélőhagyma
Visszajelzés: Februári gazdanaptárHavas-tanya
Visszajelzés: Márciusi gazdanaptáHavas-tanya