kistermelő kategória bejegyzései

mezőgazdasági kistermelő

Milyen alapvető szabályok vonatkoznak a falusi vendégasztal keretében végzett állatvágásra és az így levágott állat húsából készített ételekre?

A kistermelőnek a vágást és az ételkészítési programot az állatvágás előtt 48 órával írásban be kell jelentenie az illetékes járási hivatalnak. A  kötelező  (Trichinella)  vizsgálat  eredményeinek  rendelkezésre  állásáig  a  húst  tartalmazó ételek  csak  biztonságos  hőkezeléssel  elkészítve  kínálhatóak  fel.  A  vágásból  … Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Kategória: hivatalos, kistermelő, kistermelői tájékoztató | Címke: , , , , , | Milyen alapvető szabályok vonatkoznak a falusi vendégasztal keretében végzett állatvágásra és az így levágott állat húsából készített ételekre? bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Milyen ételeket kínálhat fel a kistermelő a falusi vendégasztal szolgáltatás keretében?

A kistermelő az általa megtermelt vagy előállított, és  –  kiegészítő alapanyagként  –  vásárolt élelmiszer,  valamint  más  kistermelőtől  vásárolt  késztermék  felhasználásával  falusi vendégasztalt  üzemeltethet.  A  termelési,  előállítási  és  értékesítési  mennyiségek  nem haladhatják meg az 1. melléklet A. részében meghatározott mennyiségeket. Ha … Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Kategória: hivatalos, kistermelő, kistermelői tájékoztató | Címke: , , , | Milyen ételeket kínálhat fel a kistermelő a falusi vendégasztal szolgáltatás keretében? bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Milyen további értékesítési lehetőségei vannak a kistermelőnek? Mit jelent a falusi vendégasztal kifejezés?

A kistermelő a vevő kérésére a régión belül vagy a gazdaság helyétől  légvonalban számítva a  Magyar  Köztársaság  területén  legfeljebb  40  km  távolságon  belül  házhozszállítással  is értékesítheti élelmiszereit, a piaci értékesítésre vonatkozó területi szabályok betartásával.  Ha tetszik, oszd meg másokkal! Twitter … Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Kategória: hivatalos, kistermelő, kistermelői tájékoztató | Címke: , , , | Milyen további értékesítési lehetőségei vannak a kistermelőnek? Mit jelent a falusi vendégasztal kifejezés? bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Hol és milyen feltételek mellett értékesíthet a kistermelő?

A kistermelő a végső fogyasztónak: a)  nem  állati  eredetű  alaptermékeket,  mézet,  méhészeti  terméket  és  élő  halat  saját gazdaságának  helyén,  Magyarország  területén  működő  valamennyi  piacon,  vásáron, rendezvényen és engedélyezett ideiglenes árusítóhelyen, b)  egyéb  állati  eredetű  alaptermékeket,  általa  levágott  baromfit  és  nyulat,  … Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Kategória: hivatalos, kistermelő, kistermelői tájékoztató | Címke: , , , , , , , | Hol és milyen feltételek mellett értékesíthet a kistermelő? bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Mit jelent az alaptermék, illetve az ettől eltérő egyéb termék?

Az alaptermékeket közvetlenül termelik és nincsenek feldolgozva. Néhány példa: a)  nyers zöldség és gyümölcs b)  élő állat c)  elejtett vad d)  nyers tej e)  tojás f)  méz g)  gomba h)  erdei gyümölcs Ha tetszik, oszd meg másokkal! Twitter | StumbleUpon … Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Kategória: hivatalos, kistermelő, kistermelői tájékoztató | Címke: , , , , , | Mit jelent az alaptermék, illetve az ettől eltérő egyéb termék? bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Mikor nem kötelező alkalmazni az előírásokat?

Az  élelmiszerek  magánháztartásban  és  saját  fogyasztásra  történő  termelése  és előállítása esetén a jogszabályok alkalmazása nem kötelező érvényű. A VM Tájékoztató a kistermelők élelmiszer-előállítással kapcsolatos lehetőségeiről című kiadványa a kistermelői tevékenységet végző gazdákra vonatkozó jogszabályokat mutatja be azzal a céllal, hogy … Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Kategória: hivatalos, kistermelő, kistermelői tájékoztató | Címke: , , | Mikor nem kötelező alkalmazni az előírásokat? bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Miért fontosak az élelmiszerelőállításra és forgalmazásra vonatkozó szabályok? Miért felelős a kistermelő?

A  kistermelő  felelősséggel  tartozik  termékei  jó  minőségéért  és  a  termékeit  fogyasztók egészségéért,  így  fontos  feladata  a  forgalomba  hozott  élelmiszerek  biztonságának  és nyomonkövethetőségének garantálása. A jogszabályok megfogalmazzák azokat az alapvető higiéniai követelményeket, amelyek betartásával az egészség veszélyeztetésének kockázata elkerülhető vagy csökkenthető, … Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Kategória: hivatalos, kistermelő, kistermelői tájékoztató | Címke: , , , , | Miért fontosak az élelmiszerelőállításra és forgalmazásra vonatkozó szabályok? Miért felelős a kistermelő? bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Milyen élelmiszerelőállítással összefüggő szolgáltatásokat végezhet a kistermelő?

1.  füstölés 2.  aszalás, szárítás, őrlés 3.  állat vágása és húsának feldolgozása 4.  ételkészítés (például: kenyér, tészta, pogácsa, befőtt, lekvár) 5.  terménytisztítás 6.  olajos magvak (olajütés), gyümölcsök és zöldségek préselése, pasztörizálása Ha tetszik, oszd meg másokkal! Twitter | StumbleUpon | … Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Kategória: hivatalos, kistermelő, kistermelői tájékoztató | Címke: , , , | Milyen élelmiszerelőállítással összefüggő szolgáltatásokat végezhet a kistermelő? bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Ki a kistermelő és mit jelent a kis mennyiség kifejezés?

A kistermelő olyan természetes személy, aki az általa kis mennyiségben termelt, betakarított, összegyűjtött és előállított élelmiszereket közvetlenül a végső fogyasztóknak és a kiskereskedelmi, vendéglátó, valamint közétkeztetési intézményeknek értékesíti. Ha tetszik, oszd meg másokkal! Twitter | StumbleUpon | Facebook | eMail … Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Kategória: hivatalos, kistermelő, kistermelői tájékoztató | Címke: , , | Ki a kistermelő és mit jelent a kis mennyiség kifejezés? bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva