-
Rendszergazda partnerünk az IT-Consul. Megbízható munkavégzés valamennyi informatikai területen, reális árakon.
Hírlevél
küldés...
Havas-tanya
RSS
Kategóriák
- bio recept (4)
- bio ügyintézés (5)
- bioélelmiszer (112)
- bio (7)
- biocsirke (4)
- biogyümölcs (25)
- biohús (7)
- biokecske (4)
- biomangalica (3)
- bioméz (24)
- biosajt (8)
- biosertés (3)
- biotej (3)
- biozöldség (22)
- biogazdaság (55)
- bioméhészet (26)
- Egyéb (46)
- fenttarthatóság (110)
- határidő (5)
- havas-tanya (57)
- házilag (35)
- hírek (193)
- hivatalos (178)
- kiadvány (7)
- kistermelő (29)
- kutatás (3)
- ökológiai termesztés (36)
- önellátó gazdaság (27)
- pályázat (42)
- rendezvény (36)
Címkék
52/2010 52/2010 (IV. 30.) FVM rendelet 889/2008 889/2008/EK agrya bio bioburgonya biogyümölcs bioméhész jogszabály bioméhészkedés bioméhész rendelet biopaprika bioparadicsom biouborka biozöldség bioélelmiszer Czerván György Fazekas Sándor fiatal gazda földtörvény gazdanaptár gmo gmo-mentes helyi termék KAP kistermelő méhek méhészet méhész jogszabály méhész rendelet méz Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal nébih piac pályázat termelői piac Vidékfejlesztési Minisztérium VM VM Sajtóiroda élelmiszerbiztonság élelmiszer drágulás ökológiai gazdálkodás önellátás üvegház őstermelő
kistermelő kategória bejegyzései
2015-től jöhet az egyszerűsített támogatás kisgazdaságok részére
A kisgazdaságok részére kialakított egyszerűsített támogatási rendszert 2015-től vezetik be Magyarországon mondta Czerván György államtitkár az új Közös Agrárpolitika (KAP) bevezetésének kapcsán. Minden közvetlen kifizetést ezzel a hektáronkénti 500-1250 euró közötti összeggel kívánnak kiváltani egyösszegű kifizetésben. Minimum 1 hektár után … Egy kattintás ide a folytatáshoz….
Kategória: hivatalos, kistermelő, pályázat
Címke: állandó gyepterület fenntartása, Czerván György, egyszerűsített támogatás, KAP, kisgazdaság, kisgazdaság támogatás, Közös Agrárpolitika, ökológia célterület kijelölése, termény diverzifikáció
2015-től jöhet az egyszerűsített támogatás kisgazdaságok részére bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva
Milyen követelmények vonatkoznak a baromfi és a nyúl húsának feldolgozására és értékesítésére?
1. A kistermelő a gazdaságában nevelt baromfit és nyúlfélét a tartás helyén levághatja. A kistermelő hetente legfeljebb a) 200 db házi tyúkfélét, b) 100 db víziszárnyast vagy pulykát, c) 50 db nyúlfélét vághat le és értékesíthet. 2. A levágásra (elvéreztetés, … Egy kattintás ide a folytatáshoz….
Kategória: hivatalos, kistermelő, kistermelői tájékoztató
Címke: 1069/2009/EK, 142/2011/EU, 45/2012 VM rendelet, 52/2010, 52/2010 (IV. 30.) FVM rendelet, kistermelő, kistermelő húsfeldolgozás
Milyen követelmények vonatkoznak a baromfi és a nyúl húsának feldolgozására és értékesítésére? bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva
Milyen általános higiéniai előírásokat kell betartania a kistermelőnek?
A kistermelő köteles a gazdaságában legalább egy elkülönített helyiséget – bizonyos esetekben kiegészítő helyiségeket is – fenntartani élelmiszer-előállítás céljára. Ez a helyiség lehet a lakóházán belül is, de ilyenkor az adott időpontban csak és kizárólag a fent említett tevékenységeket végezheti. … Egy kattintás ide a folytatáshoz….
Kategória: hivatalos, kistermelő, kistermelői tájékoztató
Címke: 107/2011 VM rendelet, 52/2010, 52/2010 (IV. 30.) FVM rendelet, kistermelő, kistermelői higiéniai előírások
Milyen általános higiéniai előírásokat kell betartania a kistermelőnek? bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva
Mikor vonható vissza a kistermelői jogosítvány és milyen szankciókkal súlytható a kistermelő, ha nem tartotta be a kötelező előírásokat?
A kistermelőt, amennyiben a) az élelmiszertermelésre és előállításra vonatkozó előírásoknak nem felel meg, vagy b) a megengedett kis mennyiségeket bizonyíthatóan túllépte, vagy c) kistermelő számára nem engedélyezett tevékenységet végez, vagy d) bármely munkafolyamata során élelmiszerbiztonságot érintő állat-egészségügyi, élelmiszer-higiéniai vagy egyéb … Egy kattintás ide a folytatáshoz….
Kategória: hivatalos, kistermelő, kistermelői tájékoztató
Címke: 52/2010, 52/2010 (IV. 30.) FVM rendelet, kistermelő, kistermelő szankció, kistermelői jogosítvány
Mikor vonható vissza a kistermelői jogosítvány és milyen szankciókkal súlytható a kistermelő, ha nem tartotta be a kötelező előírásokat? bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva
Ki ellenőrzi, hogy a kistermelő betartja-e a rá vonatkozó szabályokat? Milyen gyakran tartanak nála hatósági ellenőrzéseket?
A nyilvántartott kistermelőnél az élelmiszerhigiéniai és -biztonsági követelmények tekintetében az élelmiszerlánc-felügyeleti hatóság ellenőrei helyszíni szemlével és szükség esetén mintavétellel egybekötött ellenőrzést tarthatnak. Az ellenőrzés gyakorisága nincs meghatározva, azt a kistermelő által végzett tevékenység kockázati mértéke határozza meg. Ha tetszik, oszd … Egy kattintás ide a folytatáshoz….
Kategória: hivatalos, kistermelő, kistermelői tájékoztató
Címke: 52/2010, 52/2010 (IV. 30.) FVM rendelet, élelmiszerhigiéniai ellenőrzés, kistermelő, kistermelő ellenőrzés
Ki ellenőrzi, hogy a kistermelő betartja-e a rá vonatkozó szabályokat? Milyen gyakran tartanak nála hatósági ellenőrzéseket? bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva
Hogyan jelölje a kistermelő az értékesíteni kívánt tojásokat?
A gazdaságában legfeljebb 50 tojótyúkot tartó kistermelőnek az általa termelt és a végső fogyasztó részére gazdaságában vagy házhoz szállítással, illetve a régión belüli piacon értékesített tojásokon nem kell feltüntetnie a termelő megkülönböztető számát tartalmazó kódot, amennyiben az értékesítés helyén feltünteti … Egy kattintás ide a folytatáshoz….
Kategória: hivatalos, kistermelő, kistermelői tájékoztató
Címke: 52/2010, 52/2010 (IV. 30.) FVM rendelet, kistermelő, kistermelő tojás
Hogyan jelölje a kistermelő az értékesíteni kívánt tojásokat? bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva
Hogyan jelölje a kistermelő a tejet és a tejből készült termékeket?
Nyers tej, illetve nyers tej felhasználásával készült, nem hőkezelt tejtermékek értékesítése esetén az értékesítés helyén, jól látható módon fel kell tüntetni a „nyers tej, forralás után fogyasztható”, illetve a „nyers tejből készült” jelölést. A VM Tájékoztató a kistermelők élelmiszer-előállítással kapcsolatos … Egy kattintás ide a folytatáshoz….
Kategória: hivatalos, kistermelő, kistermelői tájékoztató
Címke: 52/2010, 52/2010 (IV. 30.) FVM rendelet, kistermelő, nyers tej
Hogyan jelölje a kistermelő a tejet és a tejből készült termékeket? bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva
Hogyan jelölje a kistermelő csomagolt és csomagolatlan élelmiszereit?
Az értékesítés módja szerint megkülönböztetünk csomagolt és csomagolatlan élelmiszereket. 1. A gazdasága helyén, piacon, vásáron, rendezvényen, ideiglenes árusító helyen és házhoz szállítás útján történő csomagolt termékek értékesítése esetén a terméken fel kell tüntetni: a) a kistermelő nevét, b) címét vagy … Egy kattintás ide a folytatáshoz….
Kategória: hivatalos, kistermelő, kistermelői tájékoztató
Címke: 52/2010, 52/2010 (IV. 30.) FVM rendelet, élelmiszerek jelölése, kistermelő, kistermelő jelölés
Hogyan jelölje a kistermelő csomagolt és csomagolatlan élelmiszereit? bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva
Milyen okmányokat kötelező, illetve ajánlott kistermelőnek az árusítás helyszínén tárolni?
Kötelező az árusítás helyszínén tartani (eredetiben vagy másolatban) a termék előállításáról és az értékesítéséről vezetett nyilvántartást. Kötelező az állati eredetű termékek értékesítéséhez az árusítás helyszínén tartani a hatósági állatorvosi bizonyítványt, vagy annak a hatósági vagy jogosult állatorvos által hitelesített másolatát. … Egy kattintás ide a folytatáshoz….
Kategória: hivatalos, kistermelő, kistermelői tájékoztató
Címke: 52/2010, 52/2010 (IV. 30.) FVM rendelet, hatósági állatorvosi bizonyítvány, hússzállítási igazolás, járási hivataltól érkezett igazolás a nyilvántartásba vételről, kistermelő, kistermelő okmányai, orvos által kiadott egészségügyi nyilatkozat
Milyen okmányokat kötelező, illetve ajánlott kistermelőnek az árusítás helyszínén tárolni? bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva
Hogyan dokumentálja a kistermelő, hogy mely termékből mennyit értékesített?
A kistermelőnek nyilvántartást kell vezetnie az általa előállított termékek mennyiségéről, az előállítás idejéről, az értékesített mennyiségről és az értékesítés helyéről, idejéről. A nyilvántartást vagy annak másolatát a kistermelőnek az árusítás helyén kell tartania. A kistermelő köteles a nyilvántartást 2 évig … Egy kattintás ide a folytatáshoz….
Kategória: hivatalos, kistermelő, kistermelői tájékoztató
Címke: 52/2010, 52/2010 (IV. 30.) FVM rendelet, árusítás helye, kistermelő, kistermelő értékesítés dokumentálása
Hogyan dokumentálja a kistermelő, hogy mely termékből mennyit értékesített? bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva