-
Rendszergazda partnerünk az IT-Consul. Megbízható munkavégzés valamennyi informatikai területen, reális árakon.
Hírlevél
küldés...
Havas-tanya
RSS
Kategóriák
- bio recept (4)
- bio ügyintézés (5)
- bioélelmiszer (112)
- bio (7)
- biocsirke (4)
- biogyümölcs (25)
- biohús (7)
- biokecske (4)
- biomangalica (3)
- bioméz (24)
- biosajt (8)
- biosertés (3)
- biotej (3)
- biozöldség (22)
- biogazdaság (55)
- bioméhészet (26)
- Egyéb (46)
- fenttarthatóság (110)
- határidő (5)
- havas-tanya (57)
- házilag (35)
- hírek (193)
- hivatalos (178)
- kiadvány (7)
- kistermelő (29)
- kutatás (3)
- ökológiai termesztés (36)
- önellátó gazdaság (27)
- pályázat (42)
- rendezvény (36)
Címkék
52/2010 52/2010 (IV. 30.) FVM rendelet 889/2008 889/2008/EK agrya bio bioburgonya biogyümölcs bioméhész jogszabály bioméhészkedés bioméhész rendelet biopaprika bioparadicsom biouborka biozöldség bioélelmiszer Czerván György Fazekas Sándor fiatal gazda földtörvény gazdanaptár gmo gmo-mentes helyi termék KAP kistermelő méhek méhészet méhész jogszabály méhész rendelet méz Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal nébih piac pályázat termelői piac Vidékfejlesztési Minisztérium VM VM Sajtóiroda élelmiszerbiztonság élelmiszer drágulás ökológiai gazdálkodás önellátás üvegház őstermelő
biosajt kategória bejegyzései
Házi sajtkészítés: lépésről lépésre
Nagyon kedves olvasónk, Takács Eszter megírta nekünk a saját maga által kitapasztat házi sajtkészítés fortélyait. Külön öröm, hogy nálunk kezdett ezzel a csodálatos tevékenységgel ismerkedni. Pontosan ezért hoztuk létre az oldalt, hogy a hozzá hasonló lelkes emberek megkapják azt a … Egy kattintás ide a folytatáshoz….
Kategória: biosajt, házilag
Címke: házi sajtkészítés, házi sajtprés, házi sajtpréselés, házisajt készítés, sajt füstölés
Házi sajtkészítés: lépésről lépésre bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva
A sajt múltja
Pontosan nem tudjuk mikor készült az első sajt, de már i. e. 4000-ben része volt a sumér étrendnek (tehén- és kecsketejből készítették). Az sem tudjuk, hogy a sajtkészítés folyamata mikor és hogyan alakult ki, de valószínűleg véletlenül. Egy legenda a kelet-ázsiai … Egy kattintás ide a folytatáshoz….
Kategória: bioélelmiszer, biosajt, fenttarthatóság, házilag
Címke: házi sajt, jaktej, kancatej, rennin, rénszarvastej, sajt, sajtfüggőség
A sajt múltja bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva
CSA / AMAP – Együttműködés a helyi kistermelői mezőgazdálkodás fennmaradásáért
A CSA angol mozaikszó, jelentése: Közösség Által Támogatott Mezőgazaság (Community Supported Agriculture). A 60-as években született meg Japánban, “Teikei” néven ahol helyi háziasszonyok az importált élelmiszerek feletti aggodalmuk miatt összefogtak, és együtt szerezték be a friss, egészséges élelmiszert helyi termelőktől, … Egy kattintás ide a folytatáshoz….
Kategória: bio, biocsirke, bioélelmiszer, biogazdaság, biogyümölcs, biohús, biokecske, biomangalica, bioméhészet, bioméz, biosajt, biosertés, biotej, biozöldség, fenttarthatóság, havas-tanya, ökológiai termesztés
Címke: amap, Associations pour le Maintien d’une Agriculture Paysanne, biotermény, biozöldség, Community Supported Agriculture, csa, Együttműködés a helyi kistermelői mezőgazdálkodás fennmaradásáért, helyi kistermelő, kisgazdálkodó, Közösség Által Támogatott Mezőgazdaság, Szövetség a Paraszti Mezőgazdálkodás Fennmaradásáért
CSA / AMAP – Együttműködés a helyi kistermelői mezőgazdálkodás fennmaradásáért bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva
Sajtfüggőség! Tényleg függőséget okoz a sajt???
Mi lehet az oka ennek a sajtszenvedélynek? Sok válaszom van erre a kérdésre, szerepel köztük a természetes dolgok szeretete, a kézzel készült ételek iránti vágy, az alkotás élvezete is. De a minap olvastam egy érdekes cikket ami tudományos magyarázattal támasztotta … Egy kattintás ide a folytatáshoz….
Kategória: bioélelmiszer, biosajt, Egyéb, havas-tanya, házilag
Címke: biosajt, függőség, házi sajt, kazein, kazomorfin, sajszenvedély, sajt, sajt függőség
Sajtfüggőség! Tényleg függőséget okoz a sajt??? bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva
Házi sajt készítés
Miért készítsünk házi sajtot? Mert ha elsőre nem is de kis gyakorlás után bizonyosan finomabb lesz mint a bolti, ráadásul az igazi sajtok árához hasonlítva olcsóbb is. Fontos hangsúlyozni az igazi sajtot. 1 liter élő kultúrát tartalmazó biotejből kb. 12-15 … Egy kattintás ide a folytatáshoz….
Kategória: bio recept, bioélelmiszer, biosajt, havas-tanya, házilag
Címke: biosajt, biotej, ecet, házi sajt, házi sajtkészítés, házi tej, sajt, sajt házilag, sajt készítés, sajt készítés házilag, tartósítás
1 hozzászólás
Kalauz az ökológiai gazdálkodásra történő átálláshoz
Örömmel számolunk be róla, hogy a Hungária Öko Garancia gondozásában megjelent a Kalauz az ökológiai gazdálkodásra történő átálláshoz c. hiánypótló kiadvány. Elsősorban a biotermesztésre átállást fontolgató, azzal ismerkedő gazdák figyelmébe ajánljuk de a részletes mű sok mindenre kitér amit mások … Egy kattintás ide a folytatáshoz….
Kategória: bio, biocsirke, bioélelmiszer, biogazdaság, biogyümölcs, biohús, biokecske, biomangalica, bioméz, biosajt, biosertés, biotej, biozöldség, Egyéb, fenttarthatóság, havas-tanya, hírek, hivatalos, ökológiai termesztés, önellátó gazdaság
Címke: bio, bio átállás, bio minősítés, biogazda, biotermelés, biotermesztés, hungária öko garancia, kalauz az ökológiai gazdálkodásra történő átálláshoz, öko átállás, ökológiai gazdálkodás
Kalauz az ökológiai gazdálkodásra történő átálláshoz bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva
Régi sajtreceptek
Szeretem a régi magyar írásokat. Van bennük valami rendkívül kulturált, méltóságteljes, jó értelemben vett nagypolgári érzés. Ugyanakkor többnyire tájékozottságot és esetenként tudományos felkészültséget is sugallnak. Ezért és az elődeink iránt érzett tiszteletből az oldalra időről időre felrakok régi magyar szövegeket … Egy kattintás ide a folytatáshoz….
Kategória: bio recept, bioélelmiszer, biosajt, havas-tanya, házilag, önellátó gazdaság
Címke: biosajt, Camembert, czollner vince, gyógyszerész, házi sajt, imperial sajt, iró, liptói túró, ostyepka, recept, Roquefort, sajt, sajt házilag, sajt recept, sajtoltó
Régi sajtreceptek bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva
Biokecske tej
Miért jobb a kecsketej a tehéntejnél? A benne lévő zsír apróbb szerkezetű, ezáltal könnyebben emészthető A vitaminból 400%-kal B1 vitaminból kb. 70%-kal B2 vitaminból 80%-kal B6 vitaminból 600%-kal D vitaminból 400%-kal többet tartalmaz a tehéntejnél Magasabb az E, C és … Egy kattintás ide a folytatáshoz….
Kategória: biohús, biokecske, biosajt, biotej
Címke: anyatej, biohús, biokecske, biosajt, biotej, juhtej, kecsketej, kecsketej tápértéke, tehéntej, tej összehasonlítás, tej tápérték, tejek tápértéke
Biokecske tej bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva