biosajt kategória bejegyzései

biosajt bio sajt

Házi sajtkészítés: lépésről lépésre

Nagyon kedves olvasónk, Takács Eszter megírta nekünk a saját maga által kitapasztat házi sajtkészítés fortélyait. Külön öröm, hogy nálunk kezdett ezzel a csodálatos tevékenységgel ismerkedni. Pontosan ezért hoztuk létre az oldalt, hogy a hozzá hasonló lelkes emberek megkapják azt a … Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Kategória: biosajt, házilag | Címke: , , , , | Házi sajtkészítés: lépésről lépésre bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

BioFach 2013 – európa legnagyobb bioélelmiszer szakkiállítása

Európa legnagyobb nemzetközi bioélelmiszer szakvására a február 13-16. között megrendezett nürnbergi BioFach szakkiállítás. A kiállítás díszvendége Románia egy miniszteri találkozót is szervezett “Biogazdálkodás – látóhatárok 2020” címmel.  A konferencia legfőbb témája egy környezetbarát, dinamikusan fejlődő agrárium létrehozása és megvalósítása volt, … Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Kategória: bio, biocsirke, bioélelmiszer, biogazdaság, biogyümölcs, biohús, biokecske, bioméz, biosajt, biosertés, biotej, biozöldség, fenttarthatóság, hírek, ökológiai termesztés, önellátó gazdaság, rendezvény | Címke: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , | BioFach 2013 – európa legnagyobb bioélelmiszer szakkiállítása bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

A sajt múltja

Pontosan nem tudjuk mikor készült az első sajt, de már i. e. 4000-ben része volt a sumér étrendnek (tehén- és kecsketejből készítették). Az sem tudjuk, hogy a sajtkészítés folyamata mikor és hogyan alakult ki, de valószínűleg véletlenül. Egy legenda a kelet-ázsiai … Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Kategória: bioélelmiszer, biosajt, fenttarthatóság, házilag | Címke: , , , , , , | A sajt múltja bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

CSA / AMAP – Együttműködés a helyi kistermelői mezőgazdálkodás fennmaradásáért

A CSA angol mozaikszó, jelentése: Közösség Által Támogatott Mezőgazaság (Community Supported Agriculture). A 60-as években született meg Japánban, “Teikei” néven ahol helyi háziasszonyok az importált élelmiszerek feletti aggodalmuk miatt összefogtak, és együtt szerezték be a friss, egészséges élelmiszert helyi termelőktől, … Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Kategória: bio, biocsirke, bioélelmiszer, biogazdaság, biogyümölcs, biohús, biokecske, biomangalica, bioméhészet, bioméz, biosajt, biosertés, biotej, biozöldség, fenttarthatóság, havas-tanya, ökológiai termesztés | Címke: , , , , , , , , , , | CSA / AMAP – Együttműködés a helyi kistermelői mezőgazdálkodás fennmaradásáért bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Sajtfüggőség! Tényleg függőséget okoz a sajt???

Mi lehet az oka ennek a sajtszenvedélynek? Sok válaszom van erre a kérdésre, szerepel köztük a természetes dolgok szeretete, a kézzel készült ételek iránti vágy, az alkotás élvezete is. De a minap olvastam egy érdekes cikket ami tudományos magyarázattal támasztotta … Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Kategória: bioélelmiszer, biosajt, Egyéb, havas-tanya, házilag | Címke: , , , , , , , | Sajtfüggőség! Tényleg függőséget okoz a sajt??? bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Házi sajt készítés

Miért készítsünk házi sajtot? Mert ha elsőre nem is de kis gyakorlás után bizonyosan finomabb lesz mint a bolti, ráadásul az igazi sajtok árához hasonlítva olcsóbb is. Fontos hangsúlyozni az igazi sajtot. 1 liter élő kultúrát tartalmazó biotejből kb. 12-15 … Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Kategória: bio recept, bioélelmiszer, biosajt, havas-tanya, házilag | Címke: , , , , , , , , , , | 1 hozzászólás

Kalauz az ökológiai gazdálkodásra történő átálláshoz

Örömmel számolunk be róla, hogy a Hungária Öko Garancia gondozásában megjelent a Kalauz az ökológiai gazdálkodásra történő átálláshoz c. hiánypótló kiadvány. Elsősorban a biotermesztésre átállást fontolgató, azzal ismerkedő gazdák figyelmébe ajánljuk de a részletes mű sok mindenre kitér amit mások … Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Kategória: bio, biocsirke, bioélelmiszer, biogazdaság, biogyümölcs, biohús, biokecske, biomangalica, bioméz, biosajt, biosertés, biotej, biozöldség, Egyéb, fenttarthatóság, havas-tanya, hírek, hivatalos, ökológiai termesztés, önellátó gazdaság | Címke: , , , , , , , , , | Kalauz az ökológiai gazdálkodásra történő átálláshoz bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Régi sajtreceptek

Szeretem a régi magyar írásokat. Van bennük valami rendkívül kulturált, méltóságteljes, jó értelemben vett nagypolgári érzés. Ugyanakkor többnyire tájékozottságot és esetenként tudományos felkészültséget is sugallnak. Ezért és az elődeink iránt érzett tiszteletből az oldalra időről időre felrakok régi magyar szövegeket … Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Kategória: bio recept, bioélelmiszer, biosajt, havas-tanya, házilag, önellátó gazdaság | Címke: , , , , , , , , , , , , , , | Régi sajtreceptek bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Biokecske tej

Miért jobb a kecsketej a tehéntejnél? A benne lévő zsír apróbb szerkezetű, ezáltal könnyebben emészthető A vitaminból 400%-kal B1 vitaminból kb. 70%-kal B2 vitaminból 80%-kal B6 vitaminból 600%-kal D vitaminból 400%-kal többet tartalmaz a tehéntejnél Magasabb az E, C és … Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Kategória: biohús, biokecske, biosajt, biotej | Címke: , , , , , , , , , , , | Biokecske tej bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva