Címke: Trichinella

Milyen alapvető szabályok vonatkoznak a falusi vendégasztal keretében végzett állatvágásra és az így levágott állat húsából készített ételekre?

A kistermelőnek a vágást és az ételkészítési programot az állatvágás előtt 48 órával írásban be kell jelentenie az illetékes járási hivatalnak. A  kötelező  (Trichinella)  vizsgálat  eredményeinek  rendelkezésre  állásáig  a  húst  tartalmazó ételek  csak  biztonságos  hőkezeléssel  elkészítve  kínálhatóak  fel.  A  vágásból  … Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Kategória: hivatalos, kistermelő, kistermelői tájékoztató | Címke: , , , , , | Milyen alapvető szabályok vonatkoznak a falusi vendégasztal keretében végzett állatvágásra és az így levágott állat húsából készített ételekre? bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva