Címke: sertés

Fókuszban az állattartókat segítő források

A Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) 2013-ben is meghirdeti a rendezett piaci kapcsolatok kialakítása érdekében nyújtott csekély összegű (de minimis) támogatást, az egyes állatbetegségek megelőzésére, illetve leküzdésére, valamint az állati hulla elszállítási és ártalmatlanítási költségeire fordítható támogatást. A rendeletek az április 30-ai … Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Kategória: hírek, hivatalos | Címke: , , , , , , , , | Fókuszban az állattartókat segítő források bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Szerelmem, szalonna

Néhány évvel ezelőtt egy anyaországi barátom muszlimmá lett. Egészen komolyan gondolta a dolgot, azóta is (igaz)hívő ember. Kicsit csóváltam a fejem, aztán mondom magamnak, nem tragédia, valahol mégiscsak testvérek vagyunk mi Ábrahám kebelén, keresztények, muszlimok és zsidók, bármilyen balhés család … Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Kategória: Egyéb, fenttarthatóság | Címke: , , , | 1 hozzászólás

Disznóvágás vagy disznótermelés?

December van, elérkezett a disznóvágások időszaka. A malac visítását leszámítva szép gyermekkori emlékeket idéz az esemény. Nemcsak a családot/barátokat hozta össze egy ilyen esemény de a kisgyermeknek alkalom arra, hogy megismerje a szervezet felépítését, megértse hogyan kerül a hús az … Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Kategória: bioélelmiszer, biomangalica, biosertés, fenttarthatóság, havas-tanya, házilag, hírek | Címke: , , , , , | Disznóvágás vagy disznótermelés? bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva