Címke: falusi vendégasztal

Hány darab állatot vághat le és dolgozhat fel a kistermelő falusi vendégasztal keretében?

Kistermelő  falusi  vendégasztal  keretében évente legfeljebb 12 saját sertést, 24 juhot, 24 kecskét és 2 szarvasmarhát. A VM Tájékoztató a kistermelők élelmiszer-előállítással kapcsolatos lehetőségeiről című kiadványa a kistermelői tevékenységet végző gazdákra vonatkozó jogszabályokat mutatja be azzal a céllal, hogy segítse … Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Kategória: hivatalos, kistermelő, kistermelői tájékoztató | Címke: , , , | Hány darab állatot vághat le és dolgozhat fel a kistermelő falusi vendégasztal keretében? bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Milyen alapvető szabályok vonatkoznak a falusi vendégasztal keretében végzett állatvágásra és az így levágott állat húsából készített ételekre?

A kistermelőnek a vágást és az ételkészítési programot az állatvágás előtt 48 órával írásban be kell jelentenie az illetékes járási hivatalnak. A  kötelező  (Trichinella)  vizsgálat  eredményeinek  rendelkezésre  állásáig  a  húst  tartalmazó ételek  csak  biztonságos  hőkezeléssel  elkészítve  kínálhatóak  fel.  A  vágásból  … Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Kategória: hivatalos, kistermelő, kistermelői tájékoztató | Címke: , , , , , | Milyen alapvető szabályok vonatkoznak a falusi vendégasztal keretében végzett állatvágásra és az így levágott állat húsából készített ételekre? bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Milyen ételeket kínálhat fel a kistermelő a falusi vendégasztal szolgáltatás keretében?

A kistermelő az általa megtermelt vagy előállított, és  –  kiegészítő alapanyagként  –  vásárolt élelmiszer,  valamint  más  kistermelőtől  vásárolt  késztermék  felhasználásával  falusi vendégasztalt  üzemeltethet.  A  termelési,  előállítási  és  értékesítési  mennyiségek  nem haladhatják meg az 1. melléklet A. részében meghatározott mennyiségeket. Ha … Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Kategória: hivatalos, kistermelő, kistermelői tájékoztató | Címke: , , , | Milyen ételeket kínálhat fel a kistermelő a falusi vendégasztal szolgáltatás keretében? bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Milyen további értékesítési lehetőségei vannak a kistermelőnek? Mit jelent a falusi vendégasztal kifejezés?

A kistermelő a vevő kérésére a régión belül vagy a gazdaság helyétől  légvonalban számítva a  Magyar  Köztársaság  területén  legfeljebb  40  km  távolságon  belül  házhozszállítással  is értékesítheti élelmiszereit, a piaci értékesítésre vonatkozó területi szabályok betartásával.  Ha tetszik, oszd meg másokkal! Twitter … Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Kategória: hivatalos, kistermelő, kistermelői tájékoztató | Címke: , , , | Milyen további értékesítési lehetőségei vannak a kistermelőnek? Mit jelent a falusi vendégasztal kifejezés? bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva