Valóban jobb a bioélelmiszer?

Talán furának tűnhet egy bioélelmiszer termelése és forgalmazása után érdeklődő honlap cikkének ilyen címet adni.

Azonban nemrég olvastam, hogy a legfrissebb kutatások szerint a biozöldség és konvencionális zöldség között valójában nincs különbség csupán előbbi foszfortartalma magasabb kissé. A cikk a biozöldség legnyilvánvalóbb érdeméről, a vegyszermentességéről hallgatott és az sem derült ki ki szponzorálta a megjelenését és milyen kutatási eredmények támasztják alá.

Tehát az általunk helyesnek vélt válaszok a kérdésre: Igen, jobb a bioélelmiszer mert,

  1. vegyszermentes¹, vegyszerrel nem terheli a szervezetünket, a földet, az élővilágot
  2. beltartalmi értékei jobbak² a konvencionális terményekénél
  3. a bioélelmiszerek minősége is jobb³ a konvencionálisnál

 

Utánajártunk a fenti állításaink tudományos igazolhatóságának, íme:

Ha tetszik, oszd meg másokkal! Twitter | StumbleUpon | Facebook | eMail | LinkedIn
A bejegyzés kategóriája: bioélelmiszer, biogazdaság, fenttarthatóság, havas-tanya, hivatalos, ökológiai termesztés
Kiemelt szavak: , , , , .
Közvetlen link.